fredag 6 september 2013

Wings over America.

Wings - Wings over America (1976)

Live-skivor är inte min favoritkategori. Ibland fungerar det, ibland inte. Ibland förstärker det musikerna, ibland avslöjar det "musikerna".


Wings over America vare sig bekräftar eller motsäger något av ovansående. Det är en väl genomförd konsert som inte nämnvärt tillför något till studioplattorna, men heller inte blottar brister vid framförandet livs levande. Lite tråkigt med andra ord. Inget att riktigt reta upp sig på och inget att jubla över.

Huvusakligen är det låtar från de plattor som ligger närmast i (då)tiden men några gamla Beatles-låtar, singel-spår och "Live and let die" från Bond-filmen med samma namn finns med.Denny Laine får äran att sjunga på några spår, däribland "Go now" som han en gång gjorde med sin dåvarande grupp The Moody Blues. Mest överraskande är att de ger sig på Simon & Garfunkels "Richard Cory".Denna trippel-LP har nyligen återutgivits på vinyl och i samband med det åter recenserats i olika medier, i övervägande positiva ordalag. Från min sida är reaktionen lite sval. Visst spelades den här rätt mycket när den var ny. Nu har den efter många år åter fått en genomlyssning. Den hamnar nu i hyllan igen. De närmaste åren i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar