lördag 14 september 2013

Cocktaildags

Buster Poindexter - Buster Poindexter (1987)

David Johansens alter ego Buster Poindexter (And The Banshees Of Blue) har ingenting med New York Dolls att göra och inte särskilt mycket med David Johansen som soloartist heller.
Varför skulle det ha det, förresten.


Sista låten på första sidan heter Screwy Music. Det passar ganska bra som beskrivning av musiken på denna LP. De som känner till och gillar Louis Jordan har en relevant referensram att ta till. Det är swing, jazz och cabaret med en stor dos humor.

Sida två inleds med Good morning judge. Nej, det är inte samma som 10cc. Domaren säger: You Bashees has been brought in for drinking, varpå The Banshees svarar: When do we begin!


Mest kända låt från skivan är Hot hot hot, en soca-låt av Arrow (Alphonsus Cassell). Partystämningen är hög. Egna låten Cannibal är i samma stil.

Det är mestadels covers, men förutom Cannibal har David även skrivit skivans avslutande låt, balladen Heart of gold (nej, inte en Neil Young-cover).


Jag hade äran att se honom på The Bottom Line i New York vid ett av mina besök där. Mer om det vid ett annat tillfälle, och annan plats (Memory motel).

Länk till Cannibal:
http://www.youtube.com/watch?v=595CtcuXeLE

Länk till Heart of gold:
http://www.youtube.com/watch?v=Abzd3mjZRlE


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar