fredag 27 september 2013

Any old time

Maria Muldaur - Maria Muldaur (1973)

Det är 40 år sedan jag upptäckte den här LP:n och den här sångerskan. Mitt förra inlägg handlade om en skiva som efter intensivt lyssnande under en kort period därefter hamnade, bortglömd, i arkivet. Denna LP har en nästan motsatt historia. Visst spelades den här också extra mycket som ny, men den har sedan dess aldrig fått stå länge och bortglömd i skivhyllan.


Maria Muldaur hade tidigare spelat in skivor tillsammans med sin man Geoff Muldaur men det här är hennes första soloplatta. Före det hade hon också spelat in skivor med Even Dozen Jug Band och Jim Kweskin & The Jug Band och hängde bland de andra musikerna i Greenwich Village, New York City, i det tidiga 60-talet.

 
Hon omger sig här med ett gäng utmärkta och namnkunniga musiker, som Dr John, Jim Keltner, Ry Cooder och Klaus Voormann, bara för att nämna några från den digra listan.


Det var förmodligen låten Midnight at the oasis som först fångade mitt, och många andras, intresse för den här skivan från början men på den här finns mycket mer att glädjas åt om gillar en delikat blandning av pop, swing, blues och country.  Any old time (Jimmie Rodgers) och Three dollar bill (Mac Rebennack) är ett par av höjdpunkterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar