fredag 26 december 2014

Time is on my side

The Rolling Stones - No 2 (1964)

Femtio år gammal. På mitt skivomslag står det 1964, men på Stones egen webbsida står det att skivan gavs ut i januari 1965. Det spelar ingen roll vem som har rätt. I USA gavs Stones andra LP ut i slutet av 1964 med samma omslagsbild, men delvis andra låtar, och med titeln "12x5".

Det här är en direkt fortsättning på debutplattan. Covers och några egna låtar av Jagger/Richard. Mindre än ett år efter deras fösta LP är väl denna inte lika sensationell och tyvärr lite bortglömd, förmodligen med anledning av vad de kom att ge ut senare.


Bland coverlåtarna finns inte helt oväntat en av Chuck Berry, nämligen "You can't Catch me". Här finns också "Everybody needs somebody to love" som första spår på skivan. Det är en låt av Jerry Wexler, Bert Burns och Solomon Burke. Burke hade själv spelat in och haft en hit med låten en kort tid innan.


Tre egna låtar av Jagger/Richard har de med. Skivans första sida avslutas med "What a shame" och "Grown up wrong" och på sida två finns "Off the hook", den senare B-sida till "Little red rooster" som dock inte är med. Den var ju A-sida på en singel. Av dessa tre egna låtar är "What a shame" min favorit. Den var med på en svensk EP där "The last time" var huvudspåret. Det var också en av mina allra första Stonesplattor.

 


På den här LP:n finns också "Time is on my side", som även den finns utgiven på en svensk EP.Länk till "What a shame" ... https://www.youtube.com/watch?v=4XVTBJ3Olk0


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar