lördag 1 mars 2014

When will I see you again


The Three Degrees - The Three Degrees (1973)

Detroit och Motown regerande när det gällde soul- och dansmusik på 60-talet. I början av 70-talet utmanades The Detroit sound av The sound of Philadelphia. Phillysoul blev ett begrepp, Kenny Gamble och Leon Huff skrev mängder av låtar som olika Phillyartister spelade in och gjorde till stora hits, inte bara på discogolvet.

Några av de tidiga hitsen står The Three Degrees för. Gruppen hade funnits sedan mitten av 60-talet men det var först när de fått kontrakt med Philadelphia International Records som de slog igenom på allvar.


Den här plattan innehåller tre stora hits, alla skrivna av Gamble/Huff. When will I see you again, Year of decision och Dirty ol' man.

Plattans inledning, Dirty ol' man, kanske syftar på Owen Brown för fotot och Ed Lee för designen av omslaget. En gissning, bara.


Trallvänligt och effektivt på dansgolvet, om jag minns rätt. Min favorit är i alla fall When will I see you again. Det är nog Billy Braggs favorit också. Han har nämligen spelat in en egen version.


En Phillyplatta till blev det med den här upplagan av The Three Degrees. Sedan dalade publikens, och antagligen producenternas, intresse markant och de försvann ganska snart ur rampljuset. När får vi se er igen? Är det året för att bestämma sig nu?

Länk till Year of decision: https://www.youtube.com/watch?v=Oc_5oIEtL5QInga kommentarer:

Skicka en kommentar