onsdag 19 februari 2014

Vad är det med 10th avenue?

Mick Ronson - Slaughter on 10th avenue (1974)

Många av New Yorks gator har historier och myter kopplade till sig. Broadway, 42nd Street, Bleecker Street och Washington Square för att nämna några kända gator och platser som figurerat i olika musiksammanhang.

Från början är Slaughter on 10th avenue balettmusik av Richard Rogers och en del i musikalen och filmen On your toes. Det är antagligen onödig information om man, som jag, vill propagera för en bra rockplatta. Det är dessutom bara titellåten på plattan.


Vid den här tiden spelade Mick Ronson i David Bowies band The Spiders From Mars. Det hörs tydligt. Han sjunger dessutom mycket likt Bowie ibland. En och annan låt skulle ha kunnat smälta väl in på till exempel Ziggy Stardust. Speciellt Growing up and I'm fine, Only after dark och Music is lethal på sida ett. Ja, hela skiva doftar Bowie. På ett bra sätt.

Till och med omslaget påminner om Ziggy Stardust.

 
 
Slaughter on 10th avenue har spelats in i rocksammanhang tidigare. I början av 60-talet blev den en hit med The Ventures. Bruce Springsteen har också, i 10th avenue freeze-out, uppmärksammat den här gatan i utkanten av västra Manhattan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar