måndag 6 januari 2014

Luta dig tillbaka och njut

Juicy Lucy - Lie back and enjoy it (1970)

Juicy Lucy borde ha blivit en mycket större succé än vad som blev fallet. Med en kraftfull sångare, utmärkta musiker och coolt skivbolag kunde det ju inte gå fel, eller hur! Redan efter platta ett började bandmedlemmarna bytas ut. Det är inte en bra start och bandet havererade ganska snart, bortglömt av de flesta.


Det här är LP nummer två. Första LP:n blev hyfsat framgångsrik och förväntningarna, liksom farhågorna, var högt ställda. Några medlemmar hade bytts ut, bland andra sångaren. Vad hände? "Ingen" märkte något för nye sångaren, Paul Williams, lät förvillande lik den förre, det var ungefär samma stil som på första plattan och, framför allt, var Glenn Ross Campbell kvar. Glenn spelade steelguitar, vilket väl får anses lite udda i ett blues-rock-band.


Steelguitar till trots, det liknar inte countrymusik! Nåja, Whisky in my jar som avslutar sida ett och Cange my mind på sida två har kanske vissa beröringspunkter.
Plattan rivstartar med Thinking about my life för att sedan fortsätta med en tung version av Willie Dixons Built for Comfort tätt följt av Pretty woman, som också släpptes som singel.
Sida två avslutas med en intensiv version av Frank Zappas Willie the pimp följt av titellåten Lie back and enjoy it.
 
Lägg plattan på skivtallriken, placera pickupen på spår ett, luta dig tillbaka och njut. Om det var det, de menade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar