fredag 23 mars 2018

En blombukett

Rolling Stones - Flowers (1967)

Mitt i "The summer of love med Flower Power och "... be sure to wear some flowers in your hair" släpps denna samlingsplatta. Namnet är förstås en tillfällighet. Knappast.Redan från början stod det klart att om man vill åt alla låtar med Rolling Stones måste man även köpa deras samlingsskivor också. Detta har sedan blivit regel snarare än undantag.
Denna var avsedd för den Amerikanska marknaden och innehåller "Backstreet girl" och "Please go home" som finns med på den Engelska upplagan av "Between the buttons" men inte på den Amerikanska. Här finns också "Ruby Tuesday" och "Let's spend the night together" som saknas på den Engelska upplagan men är med på den Amerikanska. Här finns även några låtar från "Aftermath" som saknas på US-versionen av plattan.

 
Om detta inte skulle räcka som argument för att ha "Flowers" så såg man till att ta med tre låtar som tidigare inte var utgivna över huvud taget. "Ride on baby", "Sittin' on a fence" och covern "My girl". För den riktigt fanatiska samlaren kan noteras att "Out of time" är en annan mix än den på Engelska "Aftermath". Den saknas helt på den Amerikanska "Aftermath".
 
Med detta inlägg var tanken att jag skulle lämna Rolling Stones 60-talsutgivning. Så kom jag att tänka på "Around and around" som är en tysk samlingsplatta. Den måste man ha om man har Engelska versionerna av deras två första LP och saknar deras två första EP och singlar. Det blir kanske ett annat inlägg om den innan jag tar tag i 70-talet.
 
Länkar:
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar