onsdag 28 februari 2018

Snedsteg


Jag anstränger mig verkligen för att hålla igen på inköpen och bara köpa det mest nödvändiga (nåja) plattorna. Jag undviker i största möjliga mån att gå in och bläddra bland utbudet i stans skivbutiker. Detta avspeglar sig i "Nytt i akrivet". Under årets första två månader har endast fyra album införskaffats.
REA är en riskfaktor. En notis på Facebook om att Plugged records i Gamla stan hade REA fick mig att falla för frestelsen. Jag smet iväg en halv timme tidigare än vanligt från jobbet (för att inte komma misstänkt sent hem) och "råkade passera" nämnda butik.
Med kort om tid blev det en mycket snabb bläddring bland till synes standardutbudet i reabackar. Bland singlar/EP hittade jag i alla fall tre plattor som fick följa med hem, väl dolda för obehöriga ögon.

Den första är en singel från 1963. The Singing Nun (Soeur Sourire) med låten Domenique. Denna var en mindre hit här i Sverige och en stor hit i många andra länder. 1982 kom det en disco-version men ingen större hit, vad jag vet. 2011 fick låten på nytt uppmärksamhet "tack vare" sex-skandalen kring franske politikern Domenique Strauss-Kahn. Dome nique, nique, nique.
Julie London med bl a Desafinado (1962) och London's Girl Friends No 1 med bl a A Foggy Day. Julie London är en artist jag inte känt till annat än till namnet förrän en tidigare kollega, Gunilla Lundell, gjorde mig uppmärksam på henne. Betydligt bättre sångerska än vad man kan tro av att bara titta på omslagen till hennes skivor.

Länkar:
The Singing Nun ... Domenique (original) https://www.youtube.com/watch?v=EO7cD6qmydo
The Singing Nun ... Dominque (disco version) https://www.youtube.com/watch?v=9uJLAhZU95E
Julie London ... Desfinado (slightly out of tune) https://www.youtube.com/watch?v=JSvlpygr1hg
Julie London ... A Foggy Day https://www.youtube.com/watch?v=g8gJQOFeykw

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar