onsdag 27 april 2016

För mycket eller för lite

Bee Gees - Odessa (1969)

Ibland är det svårt att förhålla sig till höga ambitioner. Det är givetvis alltid spännande när någon eller några vill och vågar tänja på gränserna och utmana, som i detta fall, lyssnaren. Vissa gånger håller det, andra gånger håller det inte. Denna gång blev det något mitt emellan.


Året var 1969 och The Bee Gees hade under några år levererat en rad pophits, inte minst i Sverige. Massachhusetts, Spicks and specks, osv. Musiksmaken började förändras och popbanden upplöstes, ett efter ett.
Med dubbel-LP:n Odessa försökte Bee Gees haka på den nya trenden med en koncept-LP.


Det börjar lite spännande med en "svit/overtyr" till vad som verkar vara inledningen till en berättelse om ... något ... Odessa? Nordsjön, isberg, Finland ... Jag har aldrig lyckats eller försökt få ihop något vettigt sammanhang eller hållbar story av detta utan nöjt mig med att låta låtarna få stå för sig. Det är ändå där Bee Gees har sin styrka. Enskilda låtar.

Det finns några guldkorn, men som helhet fungerar det inte alls. Det är alltför mycket utfyllnad. De borde ha skalat bort en del och nöjt sig med en enkel LP. Då hade det blivit perfekt.

I det här fallet blev det helt enkelt för mycket i kvantitet men för lite av kvalitet.

Länkar:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar