lördag 27 februari 2016

Jag var (inte) där

Abba - Waterloo (1974)

Alla vill hävda att de var med och där just då något viktigt eller stort hände. När Abba vann melodifestivalen var jag inte där, jag såg det inte på TV och jag hade inte en aning om vad som hänt förrän dagen efter.
Vid den tiden hade jag inga höga tankar om Abba och när det nämndes på radion dagen efter tog jag det först som ett skämt.


Den aktuella helgen hade jag och bästa polaren Janne Daniels gjort en utflykt för att hälsa på en annan polare Per, nämligen Dahlenius, som hade flyttat till Katrineholm. Vi hade annat att göra än att titta på melodifestivalen.


Titellåten "Waterloo" och "Ring ring" är starka låtar, om än lite slitna. Resten är i mina öron ganska bleka och ingenting jag tar fram för att lyssna på. Inte då och inte nu. Nej, jag var inte där, vare sig framför TV:n eller i London där spektaklet ägde rum. Däremot omvärderade jag min uppfattning om Abba en tid efter den aktuella händelsen.
Det är den amerikanska upplagan av LP:n, utgiven på prestigefyllda Atlantic Records, som jag har. På den har den svenska versionen av "Waterloo" ersatts av den engelska versionen av "Ring ring", där Neil Sedaka och Phil Cody var inblandade i översättningen.

Länkar är överflödiga. Alla har väl hört alla låtar till leda.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar