tisdag 20 oktober 2020

Two left feet

Kursaal Flyers - Golden mile (1976)

Kursaal Flyers var ett kortlivat band som bara gav ut tre studioalbum och ett livealbum innan de upplöstes. De fick en mindre hit med inledningsspåret från denna, som är deras tredje platta.


Det två första albumen Chocs away och The Great Artiste lyckade inte locka skivköparna till butikerna. Om det var skivbolaget som gav upp eller om det var ett frivilligt val känner jag inte till men album nummer tre gavs ut på det betydligt större bolaget CBS. 
Det hjälpte föga. Även om Little does she know blev en mindre hit blev LP:n ingen försäljningssuccé och flygarna gav upp.


Det två första albumen gavs ut på Jonathan Kings bolag UK Records vilket borde ha resulterat i att åtminstone någon singel uppmärksammats men så blev alltså inte fallet.
UK Records gav ut de två första plattorna med 10 cc. De lämnade dock bolaget efter Sheet music, 1974. Måhända var det bolagets ambition att hitta ersättare till 10 cc som Kursaal Flyers kontrakterades. I mina öron finns det i alla fall en del likheter mellan banden. 
Låtarna har sinsemellan väldigt olika karaktär. Little does she know låter mycket Phil Spector, men det blandas friskt mellan stilarna. One arm bandit skulle kunna vara en tidig 10 cc, Drinking socially får mig att tänka på Dr John, osv.
Two left feet som fått ge rubrik till det här inlägget handlar om att ha dålig taktkänsla och därmed svårt att göra sig gällande på dansgolvet. Det var ju ofta där man knöt kontakt på den tiden. Numer spelar det nog inte så stor roll nu när det finns andra sätt.

 
Problemet för eventuella skivköpare var kanske att det var för många stilar.

Efter att gruppen upplösts bildade två av medlemmarna The Records. Även det blev ett kortvarigt band som gav ut tre album som alltför få brydde sig om.
 

Det går att hitta Kursaal Flyers plattor billigt i diverse REA-backar. Mitt råd är att då slå till och ge dem en chans. Det är de värda. 

Länkar:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar