söndag 14 september 2014

Freedom no compromise

Little Steven - Freedom no compromise (1987)

Little Steven är väl nu mer känd som skådespelare än musiker även om han fortfarande spelar med Bruce Springsteen. Han hoppade av E-street Band för det egna bandet Little Steven & The Disciples Of Soul under några år, men återvände till Bruce och E-street band efter ett tag. Några egna skivor har han inte gett ut på de senaste femton åren. Tyvärr!

 

Det här är hans tredje LP och den skiljer sig inte så mycket från hans tidigare. Rock ungefär i samma anda som Springsteen med starka soul- och R&B-influenser, men också ett uns av s.k. World Music. Det är ett lite märkligt begrepp men får väl stå för att inspirationen också tillåts komma från delar av världen som befinner sig lite vid sidan av rockens allfartsvägar.

 


Bruce är med och sjunger på Native American, en reggaedoftande låt om miljöförstöring. Steven har dock inte indiansk ursprung, utan italienskt.
Allra starkast på skivan är Bitter fruit. Här är det latinska rytmer som gäller och han har tagit med sig en av de största i genren, Ruben Blades, att medverka. Ruben Blades är, förutom att vara musiker (salsa), också skådespelare och politiker.


Little Steven är politisk med ett stort socialt engagemang som återkommer i det mesta han gör. Ett exempel är nämnda Bitter fruit, tillsammans med Ruben Blades.

Här är en länk till den: https://www.youtube.com/watch?v=SjQhu6gfL7M
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar