fredag 19 september 2014

Electric Light Harrison

George Harrison - Cloud nine (1987)

När stjärnan dalat för ELO lyckades ändå Jeff Lynne föra soundet vidare genom att producera andra så att de lät precis som ELO. Varför gick vi på det, kan man undra. Om vi fått nog av ELO, varför köper vi en massa annat som låter just som ELO?


Cloud nine var ändå en efterlängtad LP. Till att börja med var det nog för att George Harrison inte hade släppt en platta på fem år och för att den närmast föregående inte hade varit särskilt övertygande.
Som så många andra föll jag direkt för I got my mind set on you som var första singel. Intressant att han inte valde en egen låt. I got my mind set on you skrevs av Rudy Clark i början av 60-talet, men det var det inte så många som hade koll på.


Det är absolut inte en dålig platta, men det är väl mycket Jeff Lynne tycker jag. En låt till sticker ut och det är When we was fab vilket syftar på det där bandet han var med i. Jag har glömt vad de hette.

På plattan medverkar förutom Lynne ett antal välkända musiker som Eric Clapton, Elton John, Ringo Starr med flera. Deras medverkan gör dock inte så sort avtryck som man skulle kunna tro.

Fem år senare producerade Jeff Lynne också den sista plattan med George Harrison, Brainwashed. Det får jag återkomma till om jag lyckas få tag på ett vinylexemplar någon gång.


Till slut tröttnade alla på Jeff Lynne och han har knappt hörts av sedan dess.


https://www.youtube.com/watch?v=XZGYYDvZnpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar