tisdag 7 oktober 2014

Samma tid, samma plats

Bryan Ferry - Another time, Another Place (1974)

Vid sidan av Roxy Music hade Bryan Ferry en parallell solokarriär redan på ett tidigt stadium. Det var en mycket produktiv period. Till att börja med bestod Ferrys solokarriär av att tolka andras låtar på sitt eget sätt. Det lät förstås som Roxy Music ändå.

 
 
Den andra soloplattan med Bryan Ferry är, liksom den första, en coverplatta där han tolkar mer eller mindre kända låtar på sitt eget speciella sätt. Det är inte fråga om att bara spela att antal låtar som andra skrivit. Det handlar heller inte om att göra om dem till oigenkännlighet. Det handla om att göra dem till sina egna, som om det var han själv som skrivit och spelat in dem för första gången.
 
Det låter såklart som Roxy Music eftersom Ferrys speciella röst och sångsätt är en stor del av Roxys ljudbild. Därtill är den inspelad parallellt med Country Life, Roxy Musics fjärde LP, och med samma producent, John Punter.


En aning ojämnt resultat skulle jag säga. Det tyckte jag då och det tycker jag fortfarande men jag gillar skivan ändå. Två av de bästa spåren är The "In" crowd och Smoke gets in your Eyes. Allra bäst är titellåten Another time, Another Place som är en egen komposition av Ferry. Den hade såklart passat lika bra på en Roxy Music-LP.

Länk till Another time, Another Place: https://www.youtube.com/watch?v=N-ZHmVR6bTE
Länk till Smoke gets in your Eyes: https://www.youtube.com/watch?v=8wQv6sRHEnU


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar