fredag 12 juli 2019

Fab Four

Fabulous Four - After all (1966)
En anledning till bristen på inlägg är att jag börjat lägga in skivarkivet på Discogs. Egentligen borde detta trigga inspirationen till flera inlägg men det har blivit mer fokus på att utröna skivornas rätta upplaga, var de är pressade och att det är rätt år osv. Visst har det också gett uppslag till nya inlägg men även funderingar kring varför i hela friden vissa plattor över huvud taget finns i arkivet. Skämsfaktorn är i vissa fall hög och frågetecknen som dyker upp i skallen om varför dessa plattor står där de står där är motiverade.
En annan intressant upptäckt när man systematiskt går igenom hyllorna är de plattor man glömt helt enkelt för att de har omslag som saknar "rygg" med info om artist och albumtitel. Vanligtvis kan man med en svepande blick se vad som står i hyllorna men dessa album missar man, inklämda som de är mellan mer informativa albumryggar.
Ett sådant exempel är Fabulous Four och deras enda LP "After all".


Nu är det ingen större förlust om denna fått förbli osynlig. Det är inget viktigt album som behöver plockas fram för lyssning ofta. Skivan är ett soundtrack ur filmen "Livet är stenkul", en tidig Janne Halldoff-film. Ena sidan består av egna låtar, den andra av covers, t ex Bob Dylans "Love minus zero". Jag föredrar faktisk deras egna låtar, och särskilt inledande "After all".


Som jag skrivit i ett inlägg i "LP-skivspelare i vardagsrummet? Självklart!" angående denna är det lite kaxigt att kalla sitt band Fabulous Four med tanke på ett samtida gäng från Loverpool. Detta svenska popband gjorde dock inte samma väsen från sig som The Fab Four. Det blev bara denna enda LP samt några singlar innan de försvann. Lalla Hansson gick dock en framgångsrik solokarriär till mötes i början av 70-talet.
Inte nog med det. Omslaget är, mer eller mindre, en kopia av en av Liverpoolgruppens samtida skivomslag. Det var de förstås inte ensamma om vid den tiden.

Bästa låt, utan tvekan, "After all" https://www.youtube.com/watch?v=o8PcKenTGm4
It wasn't quite that bad, after all.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar