torsdag 31 augusti 2017

Nice baby and the angel


David Blue - Nice baby and the angel (1973)

Davids tredje album i eget namn fick min uppmärksamhet tack vare att producenten var Graham Nash. Det var vid den tid då allt som hade med Crosby, Stills, Nash & Young var högintressant. Inte bara deras egna skivor.
Exakta omständigheter till att jag fångade upp den här plattan kommer jag inte ihåg. Det var i alla fall inte för att den toppade alla försäljningslistor. Den gick de flesta skivköpare förbi.


David Cohen, som han hette från början, hamnade i Greenwich Village där en viss Bob Dylan uppmuntrade honom att börja uppträda och sjunga. I samband med det bytte han namn till David Blue.
Vid tidpunkten för "Nice baby and the angel" hade David varit verksam under tio år och spelat in tre skivor i eget namn utan att få det stora genombrottet. Det kom inte heller denna gång. Efter ytterligare två album lade han ner skivutgivningen och satsade på en skådespelarkarriär i stället.

 
Även om han själv inte fick den stora framgången med skivan kunde han glädjas åt att en av skivans låtar, den inledande "Outlaw man", spelades in av ett band på väg mot sitt stora genombrott. Det var Eagles som med låten fick en halvstor hit.
 
Stilmässigt ligger jämförelsen med Graham Nash nära till hands. Inte så konstigt, kanske. Bästa låtarna är titellåten och "On sunday, any sunday".
 
Länkar:
 
 
 
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar